www.skjervengard.no
Hjem Om Skjerven gård Historikk Kontakt oss Aktiviteter Hest Lefse- og flatbrødkurs Nordmarkshonning Julemarked Utleie av drengestua Maridalen Linker

Hjem >  Grønn omsorg i Storbyen

Grønn omsorg i Storbyen

Tori Bakke

2009-02-23

Skjerven gård ligger vakkert til i Maridalens kulturlandskap. Gården startet 1. september 2009 med et Dagtilbud for personer med demens i Oslo.

Grønn omsorg er et dagtilbud for hjemmeboende personer med demens i en tidlig fase i sykdommen. Dagtilbudet holder til på Skjerven gård i maridalen. Selv om det ikke er mange minuttene å kjøre til Oslo sentrum, er omgivelsene landlige og fredelige, med Nordmarka p den ene siden og vakre Maridalsvannet på den andre.

Her kan personer med begynnende demens tilbringe tre dager i uka sammen med gårdbrukerekteparet Tori og Jon Ivar Bakke. Med mange dyr på gården og naturen rett utenfor døren, ligger forholdene til rette for en aktiv og stimulerende hverdag.

Grønn omsorg er et samarbeid mellom Oslo Kommune og Kirkens Bymisjon i Oslo, og er det første i sitt slag i Oslo. (www.bymisjon.no) - Grønn omsorg

Historisk dag (Bymisjons sider publisert 16.10.2013)

Kirkens Bymisjon startet «Inn på tunet» som et utviklingsprosjekt i 2009, som det første demenstilbudet i Oslo innen «Grønn omsorg» for hjemmeboende personer med demens i en tidlig fase av sykdommen.
På dagen fire år etter oppstarten var eldrebyråd Kvalbein på gården for å markere en historisk dag: Oslo kommune har gjort prosjektet til et tilbud innenfor de ordinære kommunale tjenestetilbudene, og etter anbudskonkurranse i sommer besluttet Oslo kommune at Kirkens Bymisjon også de neste to årene skal drifte «Inn på tunet» med syv plasser. Kirkens Bymisjon har også fått opsjon på drift i ytterligere to år.

- Kirkens Bymisjon er drivkraften som har gjort et banebrytende pionerarbeid, som Oslo kommune nå høster godt av. Denne typen dagtilbud er med på å mangfoldiggjøre tilbudet vårt til personer med demens, sa Kvalbein.

 Aktuelt:

Siden 2004 har det vært julemarked på Skjerven gård.
Julemarked 10. og 11. desember kl. 12-16.

Julemarked til glede for hele familien i lokalsamunnet og hele Oslos befolkning m.m.  Vi gleder oss til nok et julemarked i desember 2016.

Følg Skjerven gård på Facebook :-)


Les mer...


Ridning

For høst 2016:

Har et par plasser ledige for litt videregående. For barn over 10 år.


Les mer...


Utstillere til julemarkedet 10. og 11. desember 2016

Seriøse utstiller med varer av god kvalitet kan ta kontakt for plass på julemarkedet vårt.


Les mer...


Lefse- og flatbrødkurs høsten 2016

Ingen ledig plass for høsten 2016. Ta kontakt pr epost for påmelding til bakekurs vår 2016. Se under linken Lefse- og flatbrødkurs for mer info om kurset.


Les mer...

Nordmarkas gull !
Nordmarkshonning

Flott sommerhonning selges fra gården. Ring gjerne for å avtale tid SMS/tlf. 95 99 25 24 eller kom innom etter kl. 17.


Les mer...


Bio-universell honning

Ta knekken på høstforkjølelsen! Et unikt produkt fra biene som du ikke får andre steder. Her har vi blandet alt biene produserer i en bikube i en utsøkt honning. Et antiseptisk produkt rikt på antioksidanter. 1-2 ts. pr. dag er et flott kosttilskudd. Pris kr. 150,- (1/2 kg).


Les mer...

Bilde av Skjerven gård
Skjerven gård, Maridalsvn. 469, 0890 Oslo - Kontaktinformasjon